
Menyedari permintaan yang tinggi ikan kering yang rasanya MASAM, 2 jenis ikan di keluarkan dengan rasa MASAM iaitu BELANAK dan GELAMA. Ini juga bagi memenuhi permintaan pengguna yang tidak boleh makan ikan yang terlalu masin. Juga terdapat ikan yang dikeluarkan dengan kadar penggunaan garam yang minima.
PEKASAM antara yang mendapat permintaan yang tinggi dan di keluarakan pada skala tinggi, 1 - 5 metrik tan sebulan. Terdapat pelbagai jenis ikan yang dijadikan PEKASAM, Loma, Lampam, Teroboi, Patin, Tongsan, Sepat, Puyu, Sebarau, Talapia, keli dan ikan air masin kembung, belanak, sadin dan lain-lain.
Juga terdapat pelbagai produk yang di keluarkan di kampung, asam keping dan pelbagai jenis ulam ulaman. Petai, Jering, Lengkuas, Kunyit, Serai dan pelbagai lagi.